اماکن تفریحی و تاربخیسفر و گردشگری

10 جاذبه دیدنی سیستان و بلوچستان

10 جاذبه دیدنی سیستان و بلوچستان

استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران واقع شده و به دلیل تنوع آب و هوایی و جاذبه های طبیعی و تاریخی، مقصدی جذاب برای گردشگران است. در اینجا تعدادی از محبوب ترین جاذبه های دیدنی این استان آورده شده است که اگر اهل سفر و گردشگری هستید پیشنهاد می کنم حتما این 10 جاذبه دیدنی سیستان و بلوچستان را ببینید.

1.شهر سوخته جیرفت

این شهر باستانی که قدمت آن به 6000 سال پیش می رسد، یکی از مهم ترین محوطه های باستانی ایران است. شهر سوخته به دلیل سیستم آبرسانی پیشرفته، خانه های چند طبقه و اشیاء باستانی کشف شده در آن مشهور است.

شهر سوخته جیرفت

با توجه به جستجوهای کاوشگران، قدمت شهرنشینی در این مکان مربوط به فاصله زمانی 3100 تا 1900 سال پیش از میلاد مسیح است. درواقع، در ابتدا این شهر پایه‌گذاری شده و بعد از ساخت و شکوفایی و توسعه به تدریج دچار زوال و نابودی سقوط شده است. علت نامگذاری این شهر این بوده که دوبار این شهر دچار آتش‌سوزی و تخریب شده است.

2.قلعه بمپور

این قلعه که در نزدیکی شهر ایرانشهر واقع شده، یکی از بزرگترین قلعه های خشتی ایران و از جاذبه دیدنی سیستان و بلوچستان است. قدمت قلعه بمپور به دوره ساسانیان می رسد و در طول تاریخ از آن به عنوان یک پایگاه نظامی و مرکز تجاری استفاده می شده است.

قلعه بمپور

3.شهر چابهار، بهشت گمشده در ایران

این شهر بندری که در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده، به دلیل سواحل زیبا، بازارهای سنتی و غذاهای دریایی خوشمزه مشهور است. چابهار همچنین به عنوان “تنها بندر آزاد ایران” شناخته می شود و از نظر اقتصادی برای کشور اهمیت زیادی دارد.

https://lifebartar.ir/wp-content/uploads/2024/05/i1aqwl5l.webp

شهر چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی بسیار مهمی که دارد، جاذبه های گردشگری و تفریحی بسیار زیادی دارد که باعث جذب گردشگران بسیار زیاد از داخل و خارج از ایران شده است. بندر چابهار به دلیل آب و هوای معتدل و خوبی که دارد، در تمام طول سال از هوای بهاری و دل انگیزی برخوردار می باشد که به همین دلیل به آن «چهار بهار» نیز گفته می شود.

4.تالاب هامون

این تالاب که در شمال استان سیستان و بلوچستان واقع شده، زمانی بزرگترین تالاب آب شیرین در ایران بود. با این حال، به دلیل خشکسالی و سوء مدیریت منابع آبی، تالاب هامون در سال های اخیر به طور قابل توجهی کوچک شده است. با این وجود، این تالاب هنوز هم محل زندگی پرندگان و حیوانات وحشی زیادی است و یک مقصد محبوب برای گردشگری طبیعت است.

تالاب هامون

5.تالاب لیپار

یکی دیگر از عجایب استان سیستان و بلوچستان تالاب صورتی یا تالاب لیپار است. این تالاب جذاب که دریاچه‌ای صورتی‌رنگ دارد، محل زندگی پرندگانی نظیر فلامینگو، باقرقره، حواصیل و تیهوست. بهترین زمان بازدید از تالاب لیپار اواخر پاییز تا اوایل بهار است که دریاچه به صورتی‌ترین حالت خود می‌رسد. متأسفانه به‌دلیل آسیب‌های وارد شده به این تالاب، دریاچه در شرف ازدست‌دادن رنگ خود است.

تالاب لیپار

6.موزه مردم شناسی سیستان و بلوچستان

موزه مردم شناسی سیستان یکی از مهم‌ترین موزه‌های استان و جاهای دیدنی زابل است. ایت موزه به فرهنگ و تمدن غنی اهالی استان سیستان و بلوچستان، به‌خصوص مردمان شهر سوخته می‌پردازد. ساختمان موزه در آغاز قرن نوزده میلادی، توسط حکومت انگلستان به‌عنوان کنسولگری برای اهداف استعماری در منطقه احداث شد. در سال ۱۳۶۸ این ساختمان به‌عنوان گنجینه موقت و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زابل معرفی شد و بعد از ۱۸ سال موزه مردم‌شناسی فعالیت خود را در این مکان شروع کرد. برخی از قطعات حاضر در مجموعه شامل قبور بازسازی شده، اشیا چوبی، اشیا مفرغی، پارچه‌ها و طناب‌ها، اشیا سفالی و وسایل مرتبط با موسیقی، کشاورزی، صیادی و… می‌شود.

موزه مردم شناسی سیستان و بلوچستان

7.بازار سنتی زاهدان

این بازار که در شهر زاهدان واقع شده است، مکانی عالی برای یافتن سوغاتی و تجربه فرهنگ محلی است. این بازار طیف گسترده ای از کالاها را از جمله فرش، جواهرات، ادویه و غذاهای محلی به فروش می رساند.

بازار سنتی زاهدان

8.مسجد جامع زاهدان

مسجد جامع زاهدان از دیدنی‌ های سیستان و بلوچستان و بزرگ‌ترین مسجد اهل سنت در زاهدان است. این مسجد را با عنوان مسجد جامع مکی نیز می‌شناسند. نمای بیرونی مسجد جامع زاهدان زیبایی و جذابیت منحصربه‌فردی دارد. هر سال گردشگران زیادی از داخل کشور، کشورهای همسایه ایران، کشورهای عربی و سایر کشورها برای بازدید از این مسجد به زاهدان می‌روند.

مسجد جامع زاهدان

مسجد جامع زاهدان که در خیابان خیام قرار دارد، از مساجد زیبای ایران و مکان های دیدنی زاهدان محسوب می‌شود. این مسجد وسعت زیادی دارد و در ساخت آن از اسلوب معماری خاصی استفاده شده است. مساحت فضای داخلی مسجد جامع زاهدان ۲۲,۰۰۰ متر مربع است و بیش از ۵۵,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد. مسجد جامع زاهدان را عبدالعزیز ملازاده، از مشهورترین چهره‌های اهل سنت در ایران، تاسیس کرد. این مسجد اهمیت زیادی برای مردم زاهدان دارد و نمازگزاران بسیاری برای ادای فریضه به این مسجد مراجعه می‌کنند و گردشگران بسیاری نیز به بازدید از آن می‌پردازند.

9.قلعه لادیز

قلعه لادیز یکی دیگر از قلعه‌های حائز اهمیت است که ما را با معماری زمان ساسانیان و اشکانیان آشنا می‌کند. متأسفانه از این قلعه چیز زیادی بر جای نمانده است، اما بازدید از این مکان به علاقه‌مندان به تاریخ ایران پیشنهاد می‌شود. علاوه‌بر ویرانه قلعه لادیز، می‌توانید از محیط اطراف و رودخانه و غار لادیز هم دیدن کنید.

قلعه لادیز

10.منطقه حفاظت شده گاندو

منطقه حفاظت‌شده گاندو که با نام منطقه حفاظت‌شده باهوکلات نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی چابهار است. این منطقه که حدود ۴۵۶ هزار هکتار وسعت دارد، تنها نقطه از ایران محسوب می‌شود که گاندو، تنها تمساح بومی ایران در آن زندگی می‌کند. علاوه بر گاندو حیوانات دیگری مانند سیاهگوش، جبیر، سنجاب بلوچی، خدنگ، بزمجه بنگال، شغال، روباه، عقاب شاهی، کاکایی، انواع شاهین، هوبره، دراج، لاک‌پشت سبز دریایی و… در این منطقه حضور دارند. مردم منطقه به گاندو علاقه‌ خاصی دارند و آن را مایه برکت و افزایش رزق و روزی می‌دانند.

منطقه حفاظت شده گاندو

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *